Spice Girls

Bakgrund

Spice Girls bildades år 1994 i London, England. Gruppen bildades efter att talangjägaren Chris Herbert ville skapa ett band motsvarande Take That fast med enbart kvinnliga medlemmar. En audition anordnades där kvinnliga sångerskor efterlystes och av alla de som provsjöng var det Melanie Chisholm (född 12 januari 1974), Melanie Brown (född 29 maj 1975) och Victoria Adams (senare Beckham, född 17 april 1974) som blev gruppmedlemmar. Senare tillkom även Geri Halliwell (född 6 augusti 1972) och Emma Bunton (född 21 januari 1976). Tjejerna tilldelades smeknamn och de blev senare kända under namnen Posh Spice (Victoria Adams), Baby Spice (Emma Bunton), Ginger Spice (Geri Halliwell), Scary Spice (Melanie Brown) och Sporty Spice (Melanie Chisholm).

Kända låtar

Den första singeln som släpptes var Wannabe, som kom ut den 8 juli 1996. Det dröjde inte länge innan den toppade Billboard-listan, i fyra veckor. Wannabe låg på första plats på topplistorna i hela 22 länder. Övriga hits de släppte var bland andra Stop, Say You’ll Be There, Viva Forever och Spice Up Your Life.

Början till slutet

Efter att det ryktats om många bråk mellan gruppmedlemmarna valde Geri Halliwell att bli den första som lämnade gruppen för att istället fokusera på en solokarriär. Detta var år 1998. De övriga medlemmarna fortsatte ett tag till med att ge ut nya album, parallellt med att de inledde sina solokarriärer. År 2000 gav de ut ett album som inte rönte särskilt många framgångar och därefter gav de inte ut något mer förrän vid återföreningen år 2007.

Nutid

Den 28 juni år 2007 blev det officiellt att det skulle bli en återförening med medlemmarna i Spice Girls. Biljetterna sålde slut omedelbart och de åkte ut på turné i elva olika länder. Sedan dess har de gjort sporadiska uppträdanden tillsammans, bland annat under sommar-OS i London år 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *