Queen

Bakgrund och historik

Queen var ett rockband som bildades i London i Storbritannien år 1970. Deras genre var till att börja med rock, hårdrock och heavy metal, men de gick så småningom mer och mer över till musik mer passande för radio. Arena rock och pop rock var något som influerade deras musik därefter.

Medlemmar i bandet

Queen bestod av fyra medlemmar: Brian May (född 19 juli 1947) som spelade gitarr och sjöng, Roger Taylor (född 26 juli 1949) som spelade trummor och sjöng, John Deacon (född 19 augusti 1951) som spelade bas och Freddie Mercury (född 5 september 1946, död 24 november 1991) som sjöng och spelade piano. Innan Queen skapades spelade Brian May och Roger Taylor i ett annat band som hette Smile. Freddie Mercury var imponerad av Smile och gav dem flera tips på hur de kunde utveckla sig. Så småningom gick han själv med i bandet och tillsammans blev de istället det som skulle bli Queen. Innan bandet skulle släppa sitt debutalbum värvades även John Deacon till bandet.

Kända låtar

Queen är kända för låtar som ”Bohemian Rhapsody”, ”Don’t Stop Me Now”, ”Somebody to Love”, ”We Will Rock You”, ”I Want to Break Free”, ”The Show Must Go On”, ”We Are the Champions”, ”Another One Bites the Dust”, ”Radio Ga Ga”, ”Killer Queen”, ”Under Pressure”, och ”Crazy Little Thing Called Love” för att nämna några av deras många hits.

Nutid och aktuellt

Efter att Freddie Mercury gått bort 1991 har Roger Taylor och Brian May fortsatt att uppträda med Queen. De har bland annat gjort framträdanden i American Idol under ett avsnitt där varje deltagare hade som uppgift att sjunga en låt av Queen. I september 2010 blev det klart att det skulle göras en film om Freddie Mercury och hans liv. Ett flertal av Queens låtar har varit med i ett stort antal olika filmer sedan bandet först startade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *