Hur man startar ett band – Del 3

Vem som ska vara ledare/ manager

De flesta band har en ledare, och det är oftast den personen som skriver låtarna eller den som ursprungligen startade bandet. Annars får man gemensamt bestämma vem som ska vara bandets ledare. För mindre band är det inte nödvändigt med en ledare men när man ska börja turnera och hålla konserter är det bra om det finns en person som är ansvarig för detta. Ju större bandet blir desto mer angeläget blir det att gå vidare med att skaffa en manager för bandet som sköter bokningar och kontakt med media.

Bilder

För att få så snygga bilder som möjligt till kommande albumsläpp är det värt att använda sig av en professionell fotograf. Då ser bilderna proffsiga ut, vilket ger ett mer seriöst intryck av bandet. Även bilderna av medlemmarna på bandets hemsida bör vara tagen av en proffsfotograf för högsta kvalitet.

Utrustning

Vem som ska ansvara för utrustningen är också värt att tänka över. Kanske har alla egna instrument som de kan ta med sig, eller så är det bandets grundare som står för utrustningen. Det är upp till varje band hur just de ska göra med sitt material.

Att hitta medlemmar

Är ni ett gäng med kompisar som ska starta band eller är du en soloartist som vill ha fler med i bandet? Att hitta rätt personer om man inte känner varandra sedan innan kräver en hel del arbete. Nu för tiden är det dock lätt att få kontakt med nya människor. Söker du nya medlemmar till ditt framtida band kan du alltid annonsera i sociala medier och på hemsidor för din sorts musik. Att höra sig för bland vänner och bekanta om de känner till någon likasinnad musiker är också alltid väl värt ett försök för att få tag på rätt person.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *