Hur man startar ett band – Del 2

Marknadsföring

Hur ska ni göra för att nå ut? Nu för tiden finns det enormt många sätt att nå ut på, men det är viktigt att man inte försvinner i mängden. Att ha en plan för hur bandets marknadsföring ska se ut är jätteviktigt om man vill nå ut till en publik. Det är givetvis ingenting som alla band behöver tänka på. För de som bara vill ha det som en kul hobby att utöva på fritiden behövs ingen marknadsföring.

Youtube

En bra idé är att börja spela in och lägga ut låtar på Youtube. Får man många visningar där är chansen större att man syns i rätt sammanhang, vilket om man har tur kan leda till skivkontrakt.

Egen hemsida

Att skaffa en egen hemsida med bandets namn som domännamn är en bra idé för att nå ut. Här kan man lägga upp nyheter, videos, aktuella spelningar och så vidare.

Sociala medier

Egna konton på Snapchat, Instagram, Twitter och Facebook är viktigt att ha för att fansen ska kunna följa bandet och hålla koll.

Övning och repetition

Praktiska saker som hur ofta man som band ska repetera tillsammans är också något man bör tänka på. Att man har samma mål är återigen viktigt här, då alla kanske inte vill repa varje dag eller har som mål att bli framgångsrik.

Vart ska konserterna vara

Vill ni spela på festivaler, nattklubbar, pubar eller på operascener? Har ni tänkt att turnera eller spela i samma land eller stad hela tiden?

Kostnader

Vem ska stå för vilka kostnader? Lokalhyra, instrument, kostnad för marknadsföring och så vidare.

Image

Vilken image ska ni ha som band? För att sticka ut kanske alla ska hålla sig till samma stil eller att man har en viss typ av outfit på scen.

Inspireras av andra band

Som rubriken lyder, titta på era favoritband och hur de har gjort. Bli inspirerad av vilken typ av låtar de skriver, hur de uppträder, vad de har på sig och så vidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *