Hur man startar ett band – Del 1

Att starta ett band är en lockande tanke för många som håller på med musik. Det är dock en hel del man bör tänka på innan man startar sitt band. Vilken typ av genre man vill höra till, vilken vision man ska ha och inte minst vilka man ska starta bandet tillsammans med. Att hålla sams inom bandet är inte alltid det lättaste vilket även många världsberömda band haft problem med genom tiderna. Det är därför mycket viktigt att man förbereder sig väl så att alla är överens om de gemensamma målen med banden innan man drar igång.

Här kan du läsa om allt du behöver tänka på innan du ska starta ett band. Det finns många frågor som är viktiga att ställa sig innan man börjar:

Vision

Vad ska bandet ha för vision? Det är viktigt att alla medlemmar i bandet strävar mot samma mål. För en del kanske det bara är en kul grej att hålla på med på fritiden, medan andra har som mål att ge ut ett album som säljer platina. Därför är det viktigt att prata igenom vilka visioner och mål bandet ska ha för att alla ska känna att de får ut något av att vara med.

Låtar

Vem ska skriva låtarna? Ska en person skriva dem eller skriver alla tillsammans? Eller ska ni göra covers?

Instrument

Ska det vara ett band med enbart sångare, ett band med en sångare eller ska alla spela något instrument?

Genre

Vilken genre bandet ska höra till är jätteviktigt. Medlemmarna i bandet bör vara överens om vilken typ av musik de ska spela för att det ska fungera.

Publik

Vilka har ni tänkt ska lyssna till er musik och komma till era spelningar? Att veta vilken målgrupp man riktar sig till är viktigt att tänka på redan när man skriver låtarna. Det är även viktigt att tänka igenom vilka man tror ska komma på ens spelningar.

Medlemmar

Vilka ska vara med i bandet? Enbart killar eller enbart tjejer? Eller blandat? Och hur många har ni tänkt vara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *